lørdag 5. januar 2013

30 vakre ting

Kaninpoter på låret. Å synge til en sang man ikke kjenner, og treffe riktige toner likevel. Én gardin trukket for og én gardin trukket vekk. Skotsk og irsk aksent. Når mamma sier "kis" og "lol". Håret til Danny. At stearin renner nedover stearinlysene og etterlater kunstverk. Å gjemme seg bak hyllene på biblioteket. Å bla opp en tom side i notatboken og ta kulepennen i hånden; det korte øyeblikket rett før man begynner å skrive hvor ting føles greit. Plussgrader.

Store hunder som tror de er små. Å kjæle med gåsunger og tenke at de setter pris på det. Blikkene til Jim som alltid finner deg uansett om du er på den nordlige eller sørlige halvkule. Å spionere. Når folk bruker navnet mitt etter det de sier. Musikalske menn og menn som er flinke til å skrive. Murhus. Taggere over hele kloden som sprer budskap som løfter opp andre. Scener med tusenvis av mennesker som følger med på det samme. 

Å finne gamle huskelapper og vri hjernen mens man prøver å huske når man skrev den, uten å finne det ut. Kåper i ulike farger og mønstre. Øyekontakt fra x meters avstand. Intervjuer med folk man er glad i som liksom stenger ute alt annet. At pappa kommer og hjelper når han ser det trengs. Å lese i hagen i bikini. Å si det riktige på riktig sted til riktig tid. Å le sammen med andre. Dessert. Transparente ord som viser både oppegående og ignorante mennesker at vi alle lever én verden (én for alle - alle for én).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar